ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες,

 

Η ακρίβεια στο ηλεκτρολογικό υλικό, στα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, πιάνουν πλέον ταβάνι.

Τα χρέη που συσσωρεύονται μας εμποδίζουν να λειτουργήσουμε ως επαγγελματίες, μειώνουν το εισόδημα για την οικογένεια. Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς δεν είναι πλέον αρκετές  για να καλύψουμε τις καθημερινές ανάγκες. Η ερχόμενη χρονιά θα φέρει και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

 Επομένως ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος, όχι όμως για όλους. Τα μονοπώλια της Ενέργειας, των τροφίμων, των φαρμάκων, του τουρισμού, οι εφοπλιστές κλπ. θα θησαυρίζουν γιατί παραμένουν οι νόμοι που εδώ και χρόνια ψηφίστηκαν σε εθνικά κοινοβούλια και ΕΕ για την ενίσχυσή τους, γιατί για αυτούς βρίσκουν δισεκατομμύρια όταν για εμάς ισχύουν τα "όρια της δημοσιονομικής αντοχής".

 Η υποχρέωση να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που μας έφερε σε αυτή τη δυσμενή θέση , σε αντίθεση με τους μονοπωλιακούς ομίλους που θησαυρίζουν ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πανδημίας, είναι υπόθεση δική μας, και δεν θέλουμε να την εκχωρήσουμε σε άλλους.

 Τα προβλήματα δεν λύνονται μέσω γνωριμιών  και ραντεβού σε Υπουργεία και Περιφέρειες, και σίγουρα δεν μπορούν να λυθούν από αυτούς που τα δημιουργούν με τους νόμους που ψηφίζουν.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους γονείς μας, με όλους όσοι παλεύουν για να ζουν από το εισόδημά τους με αξιοπρέπεια.

 Στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, τα κρύα σπίτια, το δελτίο στα τρόφιμα, τα σβησμένα φώτα. Οι απανωτές κρίσεις, οι πόλεμοι ακόμα και στην αυλή μας δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Δεν ανεχόμαστε τον έλεγχο και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων μας.

 

Δεν προσαρμοζόμαστε - Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε.

Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, οργανώνουμε την συμμετοχή μας

στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη.

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην Ενέργεια:

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό,   τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών.
  • Όχι στις πολιτικές απελευθέρωσης της Ενέργειας, της "πράσινης μετάβασης", του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

Απαιτούμε :

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις μέχρι 12.000 εισόδημα.
  • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

 

Όλοι στη  συγκέντρωση τη μέρα της απεργίας Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022,

στις 10 π.μ. στα Χαυτεία.

 

© 2018 www.sehea.gr