ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΗΕΑ - 11.5.2022

Η  κυβέρνηση  με  τη  νέα συμφωνία  αμοιβαίας   αμυντικής  συνεργασίας  για  τις  βάσεις  που  έρχεται    προς  ψήφιση  στην  Βουλή  εμπλέκει  την  χώρα  μας  σε  ακόμη  μεγαλύτερο  βαθμό  σε  αυτόν  το  πόλεμο  που  διαδραματίζεται  στην  Ουκρανία  καθώς  την  καθιστά  στρατιωτικό  στόχο  αντιποίνων.  

 

Με  αυτή  την  συμφωνία  αναβαθμίζονται οι ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα  ενώ δίνεται τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή της χώρας.

Απαιτούμε  την   απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Διεκδικούμε :

  1. Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  2. Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  3. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
  4. Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.
© 2018 www.sehea.gr