21/2/2018 Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συνάδελφοι,

Aπό την Τετάρτη 21 Φλεβάρη όλοι οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά  μέσα,

ενώ από την 1η Μάη 2018, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επεκτείνονται και για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο από τα προαπαιτούμενα των αξιολογήσεων που μπαίνει σε εφαρμογή , δίνοντας το δικαίωμα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΑΕ)  να κατασχέσει ακίνητο για οφειλή μεγαλύτερη των 500 ευρώ.

Ο ΣΕΗΕΑ με απόφαση του Δ.Σ., συντονίζει την δράση του με τα δεκάδες εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία της χώρας συμμετέχοντας στην συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις στις 21/2/2018 ,στις 18.30  στο υπουργείο Οικονομικών.

Η προσυγκέντρωση των κλαδικών σωματείων των ΕΒΕ είναι στην πλατεία Κάνιγγος  στις 18.00. 

 

 

 

 

 

Σας καλούμε να δώσετε όλοι το παρόν και να διεκδικήσουμε:

 

  • Καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη , τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών από χρέη στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

 

  • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους .
  • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

 

  • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας-πρόνοιας, περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους  και τις οικογένειες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.

 

 

 

 

 

© 2018 www.sehea.gr