Χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί η Συντεχνία Αρτοποιών στο ΥΠ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119, Αθήνα) την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 7.00μμ
Συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση με τις αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια έχει φτάσει στο απροχώρητο , με την βενζίνη και το diesel να έχει ήδη ξεπεράσει τα 2.2€ /Λ και τα τιμολόγια ρεύματος να καταγράφουν συνεχώς αυξήσεις.
Η καθημερινότητα ενός μικρού επαγγελματία σήμερα είναι εφιαλτική , από τη μία το καθημερινό κυνήγι για το μεροκάματο που μας αναγκάζει σε αμέτρητες μετακινήσεις και κυριολεκτικά μας ματώνει πάνω στις αντλίες στα πρατήρια και από την άλλη το κόστος των πρώτων υλών με τις συνεχόμενες ανατιμήσεις να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Ταυτόχρονα ενεργειακοί κολοσσοί , εφοπλιστές και βιομήχανοι θησαυρίζουν στις πλάτες μας και ταυτόχρονα απολαμβάνουν τιμές κάτω του κόστους στην ενέργεια , αφορολόγητα καύσιμα και εθελοντική φορολόγηση!
Δεν είναι βέβαια μόνοι τους, τα ταμία της κυβέρνησης γεμίζουν με το κόστος του ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καύσιμα να φτάνει το 60% της συνολικής τιμής ( δηλαδή στα 2.2€/λ το 1.2€ περίπου είναι φόροι!) .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Μείωση της τιμής της ενέργειας και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μικρών επαγγελματιών . Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος ξεκινώντας από τις τιμές χονδρικής και τα διυλιστήρια.
- Κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
- Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων.
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
ΦΑΝΔΡΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΙΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
