ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 30/11/2021

Μέτρα στήριξης για τη ζωή μας, ακρίβεια και χρέη τσακίζουν το εισόδημά μας!

Αντιπροσωπία του Συνδέσμου συμμετείχε στην παρέμβαση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια και διεκδίκησης προστασίας του εισοδήματός, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου από  Σωματεία επαγγελματιών της Οικοδομής και των Κατασκευών στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Υδραυλικών Αθήνας και είχε τη στήριξη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Με κεντρικό σύνθημα «Μέτρα στήριξης για τη ζωή μας, ακρίβεια και χρέη τσακίζουν το εισόδημά μας», εγκαταστάτες υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές ανελκυστήρων και συντηρητές καυστήρων ενώσαμε τη φωνή μας  απαιτώντας  μέτρα για τη στήριξη των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και γενικότερα των μικρών επαγγελματιών.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Νίκος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Αθήνας, ο οποίος σημείωσε ότι η ακρίβεια των πρώτων υλών για τις ανάγκες των εργασιών μας έρχεται να προστεθεί στην υπερφορολόγηση, στα χρέη προς τις τράπεζες, στις ασφαλιστικές εισφορές, γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στην περαιτέρω μείωση του εισοδήματος. Στηλίτευσε επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για τη στήριξή των αυτοαπασχολουμένων, ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μέσω και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των Σωματείων, επέδωσε το κοινό υπόμνημα σε εκπρόσωπο του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη, στην κινητοποίηση που καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, για την αναπλήρωση του εισοδήματος σε περίπτωση ατυχήματος.

Μεταξύ των άλλων ζητούν την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και την επανένταξή τους σε αφορολόγητο 12.000 ευρώ, την κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών και τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Την προστασία από τον εφιάλτη της πανδημίας που συνεχίζεται. Τη διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Τη διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας και μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων, την παράταση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες.

© 2018 www.sehea.gr