Κάλεσμα Αγωνιστκής Συγκέντρωσης 9/11/2009 6Μ.Μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2009, & ΩΡΑ 6:00μ.μ
     ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΦΑ» (ΠΑΤΗΣΙΩΝ 37)

Συνάδελφοι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ,
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ  - Η ΚΡΙΣΗ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ


ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
     Η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων και οι μικρών επιχειρηματιών και μετά τις εκλογές,παραμένει δύσκολη και καθημερινά χειροτερεύει εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης

  • Ο τζίρος συνεχίζει να πέφτει , πάνω από 15% μέσα στο 2009.
  • Οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν κάθε όριο , έφτασαν τα 2 Δις €.
  • Τα δάνεια στις τράπεζες πνίγουν χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ, 400.000 είναι στις λίστες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ
  • Εκατοντάδες χιλιάδες  Συνάδελφοί   μας αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ .

     Βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό , ξεκίνησε προεκλογικά με την προσπάθεια νέας αύξησης των εισφορών ( 7o ΔΙΜΗΝΟ ), συνεχίζεται και μετά τις εκλογές με την εισήγηση του προέδρου του ΟΑΕΕ για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των συντάξεων χιλιάδων ασφαλισμένων .
     Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έφεραν το ΠΑΣΟΚ  στην κυβέρνηση. 
     Η κυβερνητική  αλλαγή ήρθε σαν αποτέλεσμα της άγριας αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής  πολιτικής της Ν.Δ. αλλά και της επιθυμίας του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας, μαζί και  των εκδοτικών συγκροτημάτων του τύπου.

Η κυβερνητική αλλαγή δε σημαίνει αλλαγή πολιτικής.

     Δεν ξεχνάμε ότι  ΠΑΣΟΚ, είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση:

  • Υπηρέτησε πιστά την ίδια Ευρωενωσιακή - φιλομονοπωλιακή πολιτική, με συνεχείς φορολογικές επιδρομές  στους μικρούς ΕΒΕ, με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με την υπονόμευση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης .
  • Δεν θαμπωνόμαστε απ' το μπαράζ της επικοινωνιακής πολιτικής που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες  και που στόχο  έχει να δείξει ότι έχουμε αλλαγή πολιτικής.

     Ήδη η νέα κυβέρνηση εισέπραξε θερμά συγχαρητήρια για τις προγραμματικές δηλώσεις από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων (ΣΕΒ- Κ. Μίχαλος κλπ).

  • Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων εξέφρασε την ικανοποίηση γιατί βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις θέσεις του .
  • Στην ίδια κατεύθυνση έπιασαν δουλειά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ καλούν σε στάση αναμονής και προετοιμάζουν νέους γύρους στημένων κοινωνικών διαλόγων .

     Οι  οδηγίες  του Ευρωπαίου Επίτροπου Κου Αλμουνια για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης προς όφελος των μονοπωλίων είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Ίσχυαν για την προηγούμενη κυβέρνηση εξακολουθούν να ισχύουν και για την σημερινή.

Και η συνταγή είναι γνωστή!!

     Και την ίδια στιγμή συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, υπερασπίζονται προνόμια και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τις Τράπεζες, τα πολυκαταστήματα, τα σούπερ- μάρκετ   με στόχο να διευρυνθεί η κερδοφορία τους.
 
Συνάδελφοι, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ

  • Δεν δίνουμε καμία περίοδο χάριτος στην κυβερνητική πολιτική.
  • Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε κανένα «κοινωνικό διάλογο» που τώρα βαφτίστηκε «διαβούλευση» για το πόσα θα χάσουμε.

     Σταθερά στο δρόμο της Αντίστασης, της Διεκδίκησης, του Αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να μην πληρώσουμε την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.

Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματα μας:

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 

  • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 των εξόδων. Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων. Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 1150 €. Δημόσια -Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς εισφορές - 4μηνη άδεια τοκετού με αποδοχές για τις γυναίκες.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

  • Κατάργηση κάθε είδους «αντικειμενικών κριτηρίων», αφορολόγητο όριο στα 40.000 € και παράλληλη αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, στο 45% άμεσα.

ΩΡΑΡΙΟ

  • ΟΧΙ στην παραπέρα επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ενιαίο 48ωρο εβδομαδιαίο ωράριο, με Κυριακή αργία, 3 απογεύματα κλειστά για όλα τα καταστήματα μεγάλα και μικρά, υποχρεωτικά.
  • Όχι στο διώξιμο της βιοτεχνίας. Μετεγκατάσταση με τη δημιουργία Βιοτεχνικών πάρκων με κρατική χρηματοδότηση και συνεταιριστική διαχείριση. Προστασία της ντόπιας Βιοτεχνίας.
  • Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.
  • Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες και αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

     Ο ΣΕΗΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΕΒΕ
     ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

     ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2009, & ΩΡΑ 6:00μ.μ
     ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΦΑ» (ΠΑΤΗΣΙΩΝ 37)

© 2018 www.sehea.gr