ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ο.Β.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Εκτύπωση

Όχι στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα- Άμεση απεμπλοκή της χωράς.

Καταγγέλλουμε την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής που έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά, με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους.

Πέρα από τα προσχήματα που επικαλούνται οι θύτες, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη, ο πόλεμος τους είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης για τις σφαίρες επιρροής, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και τις πηγές ενέργειας. Κάθε πλευρά θέλει κερδισμένους τους δικούς της τραπεζικούς, βιομηχανικούς, ενεργειακούς, εφοπλιστικούς ομίλους.

Ένα είναι σίγουρο, θύματα στο βωμό του κέρδους για ακόμα μια φορά, θα είναι οι λαοί!

Κανένας βιοπαλαιστής επαγγελματίας δεν έχει συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Τις επιπτώσεις αυτόν των συγκρούσεων πληρώνει και θα πληρώσει με βαρύ τίμημα και ο δικός μας λαός.

Η σημερινή άλλα και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν βαριές ευθύνες, έχουν στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις συμπεριλαμβανομένων και αυτών του σχεδίου περικύκλωσης της Ρωσίας από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η χώρα μας έχει γίνει κόμβος μεταφοράς στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, γίνεται θύτης αλλα μπορεί να γίνει θύμα, γιατί, όπως έχει η προειδοποιήσει η Ρωσία, οι αμερικανικές βάσεις θα αποτελούν στόχο σε γενικευμένη ένταση.

Το κύμα ακρίβειας σε ενεργεία και πρώτες ύλες που μαστίζει τις ζωές χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και συνολικά του λαού, φουντώνει. Ήδη από το πρωί Οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014, ενώ οι τιμές στα σιτηρά εκτοξεύτηκαν σε ύψη ρεκόρ. Αντίστοιχες τάσεις θα καταγράψουν τις επόμενες μέρες σε αλουμίνιο και άλλα μέταλλα καθώς και η πλειοψηφία των πρώτων υλών.

Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να προστατεύσει τον λαό μας και να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς!

Απαιτούμε την απεμπλοκή της Ελλάδα από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, να μην πάει κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα και στην Ουκρανία, να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.