ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΕΗΕΑ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Εκτύπωση

Μετά τη πρόσφατη (8/12/2021) θανατηφόρα πτώση σε φωταγωγό πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη στην Αθήνα, 64χρονου ηλεκτρολόγου που επισκεύαζε κεραία τηλεόρασης, νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη το Σάββατο (11/12/2021) στην βιομηχανική περιοχή της Λάρισας, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας παραγωγής ζωοτροφών Doca Pet.

Πρόκειται για ακόμα μια τραγική απόδειξη των συνθηκών που αντιμετωπίζουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς οι συνάδελφοι στον κλάδο μας.

Στο δυστύχημα της Λάρισας ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του κι ένας ακόμη συνάδελφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση από έκρηξη σε κλίβανο του εργοστασίου που έκαναν την εγκατάσταση.

Ο φόρος αίματος που πληρώνουμε είναι βαρύς καθώς τα τελευταία χρόνια κατά μέσο όρο, ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του κάθε τρεις ημέρες.

Η προστασία της ζωής μας αντιμετωπίζεται ως κόστος και για αυτό καταλήγουμε διαρκώς εκτεθειμένοι σε θανάσιμους κινδύνους.

Για τον ίδιο λόγο άλλωστε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία στους χώρους δουλειάς έχουν γίνει λάστιχο.

Το έδαφος για την πρόκληση ατυχημάτων στρώνεται από την εντατικοποίηση της δουλειάς, στην οποία οδηγούμαστε, από την εργασία μέχρις εξαντλήσεως, αφού συχνά αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε πολλές ώρες ώστε να καλύψουμε τα υπέρογκα έξοδα φορολόγησης, ασφάλισης, περίθαλψης, διαβίωσης αλλά και τις συνεχείς αυξήσεις των πρώτων υλών.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι καθημερινό φαινόμενο τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους που εργαζόμαστε, πολλά από τα οποία δεν καταγράφονται καν.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς και η μη λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας ίσως εξασφαλίζουν για κάποιους τη μείωση δαπανών, για κάποιους άλλους όμως εξασφαλίζουν ατυχήματα έως και δυστυχήματα !

Καλούμε τους συναδέλφους , με την στήριξη του Συνδέσμου, να μεριμνούν και να απαιτούν συνεχώς μέτρα ασφαλείας και ανθρώπινο ωράριο εργασίας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο που δίνει την μάχη για την ζωή του.

 

 

 

ΤΟ ΔΣ

                   ΤΟΥ ΣΕΗΕΑ