ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Το Δ.Σ.  του  ΣΕΗΕΑ με  απόφαση  του  συμμετέχει  στην  κινητοποίηση  που  διοργανώνουν  ομοσπονδίες, σωματεία  και  ενώσεις   αυτοαπασχολούμενων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μάρτη 2021 στο Yπουργείο Οικονομικών, με προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Μέσα  στις  δύσκολες  συνθήκες  συνεχίζουμε  τον  αγώνα  μας  διεκδικώντας  ουσιαστικά  μέτρα  για  την  ανακούφιση  των  αυτοαπασχολούμενων  από  τις  συνέπειες  της  κρίσης  και  τη  διαχείριση  της  πανδημίας,  καθώς  και άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εκφράζουμε  την   αντίθεση  μας  στην   απόφαση  της  ΓΣΕΒΕΕ  για  αναστολή των κινητοποιήσεων που η ίδια είχε προκηρύξει  για  λόγους   όξυνσης  της  υγειονομικής  κρίσης. Είναι  η  κρισιμότητα  της  κατάστασης  που  επιβάλλει την  συλλογική δράση  για  να  ληφθούν  όλα  τα ουσιαστικά μέτρα που τόσο καιρό απεγνωσμένα ζητάνε οι υγειονομικοί και όλοι οι φορείς του λαϊκού κινήματος.

Εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της Υγείας και του εισοδήματος!

 • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
 • Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
 • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγειά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.
 • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

 • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό  νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ . 
 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
 • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.
 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΕΜΜ.ΦΑΝΔΡΙΔΗΣ                                                                                  ΔΗΜ. ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ

© 2018 www.sehea.gr