ΟΒΣΑ - ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Εκτύπωση

Χαιρετίζουμε τα δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες τους εκατοντάδες  συνδικαλιστές που έδωσαν πνοή  στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, στις συμβολικές κινητοποιήσεις έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και στα Προπύλαια.

Οι υποδειγματικές συγκεντρώσεις, με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, βροντοφώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Η απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη συμβολική συγκέντρωση στα προπύλαια, με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με στοχοποίηση συνδικαλιστών, με δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είχε στόχο τον ίδιο τον εορτασμό του πολυτεχνείου και τα αντιιμπεριαλιστικά του μηνύματα. 

 

Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων με τα μηχανάκια, και τα χρυσαυγήτικα σύμβολα πάνω στα κράνη, ήταν οι φυλακισθέντες-εξορισθέντες 1967-74.

 

Η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα!

 

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου στη σημερινή πάλη για ζωή και δικαιώματα για κάθε αυτοαπασχολούμενο κάθε εργαζόμενο στον τόπο μας.