Ομιλία Δ.Αντωνίου στην Γ.Σ. του ΣΕΗΕΑ

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 Xαιρετίζω κι εγώ  την  σημερινή μας εκλογοαπολογιστική συνέλευση .

 

Συνάδελφοι έχουμε φτάσει στο  σημείο να λέμε κάθε πέρσυ και καλύτερα. Συνέχεια ακούμε «άλλο ένα  βάρος στην  πλάτη  του  ελεύθερου  επαγγελματία  είτε  αυτό λέγεται  φορολογικό, είτε ασφαλιστικό. Ολοένα και άλλο χαράτσι προστίθεται. Δεν έχουν τελειωμό τα νέα  μέτρα.

Ένα πολύ  μεγάλο θέμα  συνάδελφοι  είναι το  ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ για  όσους μετά  από πολλά χρόνια φτάνουν στην έξοδο  από  την εργασία πληρώνοντας όλα  αυτά  τα χρόνια και το  αποτέλεσμα είναι να παίρνουν συντάξεις πείνας. Από τις  αρχές του χρόνου ξεκίνησε η λειτουργία του  ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης ΕΦΚΑ με  έλειμμα  1 δις Ε 49 εκατομμύρια ευρώ.

Το γεγονός αυτό στρώνει το χαλί για νέο γύρο ακόμη μεγαλύτερων περικοπών σε συντάξεις και παροχές.  Θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους. Αυτό αφόρα τις  εισφορές  τα ποσοστά αναπλήρωσης και τους  κανόνες συνταξιοδότησης. Ο  νέος νόμος για  το ασφαλιστικό κάνει ένα βήμα παραπέρα στους  αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που υπήρχαν εξαρχής  ήταν  βασική κατεύθυνση τις  Ε  Ένωσης και υλοποιήθηκαν απ  όλες τις  προηγούμενες κυβερνήσεις .  Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ  αποδεικνύεται  άξιος στυλοβάτης των πολιτικών εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχει καμία  αναφορά για τα ποσά που χάθηκαν για δεκαετίες από τα αποθεματικά για  τις αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης που  νομοθετήθηκαν  για τις μειώσεις στην κρατική  επιχορήγηση που διεύρυνε τα  ελλείμματα για  την εξοικονόμηση  1,8 δις Ε το 2016 από το ασφαλιστικό σύστημα που υπέγραψε η κυβέρνηση στο τρίτο  μνημόνιο. Με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού εισφορών και συντάξεων στην πράξη καθιερώνονται λίγα ψίχουλα ανταποδοτικής σύνταξης για τον μόχθο μιας ζωής και μια  εθνική σύνταξη φιλοδώρημα για να μην λιμοκτονήσει ο συνταξιούχος. Αυτό που κυρίως επισφραγίζεται με το νέο σχέδιο νόμου είναι η υφαρπαγή του δικαιώματος της μεγάλης πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων σε αξιοπρεπή σύνταξη.

Προβλέπονται συντάξεις πείνας  198 και 384 ευρώ. Ποιος μπορεί να ζήσει με 582 Ε συνάδελφοι; και αυτή είναι η ανώτερη προσδοκώμενη σύνταξη .Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να την μειώσουν και άλλο όπως αν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν 35 έτη ασφάλισης και αν θα λάβει ολόκληρη την εθνική σύνταξη, αν οι επόμενες αναλογιστικές  μελέτες που προβλέπονται ανά τριετία καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο.

Για όσους ισχυριστούν ότι όποιος θέλει μεγαλύτερη συντάξη ας ανέβει κλίμακα επισημαίνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ δηλώνει σήμερα εισόδημα κάτω από 10000 Ε θέλοντας και μη η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων θα ενταχθεί στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και θα εισπράξει την σύνταξη που ανέφερα παραπάνω.

Οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα θα μπουν στο τραπέζι του  ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ μέχρι να επέλθει η πλήρης εξομοίωση προς τα κάτω των σημερινών προνομιούχων συνταξιούχων με τους συναδέλφους τους που θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια αν λάβουμε υπόψη μας την απόδοση των εισφορών όπως προκύπτει από τα νέα μέτρα υπολογίζεται ότι αυτές οι συντάξεις θα μειωθούν κατά 15% έως 20%.

Τα μέτρα αυτά είναι η συνεχεία στις μειώσεις των συντάξεων που επήλθαν τα προηγούμενα χρόνια με την κατάργηση τις 13ης και 14ης σύνταξης και τις 2 μειώσεις με τους νόμους του καλοκαιριού.

Έτσι ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός σε βάρος των συνταξιούχων που εκπονήθηκε από τα αστικά επιτελεία και υλοποιήθηκε απ όλες τις κυβερνήσεις.

Οι οποίες ελάχιστες μειώσεις προκύψουν στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές για ορισμένες κατηγορίες τις οποίες διαφημίζει η κυβέρνηση θα είναι κενό γράμμα αφού η πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών είναι ήδη πνιγμένη στα χρέη χωρίς καμία δυνατότητα αποπληρωμής τσακισμένη από τους φόρους και τα χαράτσια που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Το νέο νομοσχέδιο φτωχοποιεί αγρία τους αυτοαπασχολούμενους ζητώντας τους μαζί με την φορολογία εισοδήματος να καταβάλουν σχεδόν το 65% του εισοδήματος τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι θα αναγκαστούν να κλείσουν βιβλία με διπλό όφελος για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Οι κατεστραμμένοι αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν ταυτόχρονα φθηνό εργατικό δυναμικό για τους ομίλους ενώ η καταστροφή τους ανοίγει νέες αγορές για τα μονοπώλια.

Συνάδελφοι,

 η ανάπτυξη κάποια στιγμή αφού θα μας  έχουν εξαθλιώσει θα έρθει αλλά δεν

θα είναι για εμάς, θα είναι για το μεγάλο  κεφάλαιο και για τις πολυεθνικές.

Συνάδελφο,ι η ασφάλιση η υγεία η κοινωνική πρόνοια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των αυτοαπασχολούμενων και δεν αποτελεί λογιστικό πρόβλημα. Η προτροπή να βάλουμε όλοι πλάτη να λυθεί το πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι πολιτική στάση που δείχνει την κατεύθυνση των κομμάτων και συνδικαλιστικών ηγεσιών αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι βρίσκονται απέναντι στους αγώνες και στα λαϊκά προβλήματα.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι ,οι συνταξιούχοι δούλεψαν και δουλεύουν μια ζωή είναι αυτοί που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο και έχουν τον κηρίο λόγο στην ικανοποίηση των αναγκών τους.

Συνάδελφοι σας μαύρισα την ψυχή μ αυτά που  ανέφερα , αλλά αυτή είναι η αλήθεια ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ και όχι η κατήφεια. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ο λαός μας πρέπει να βγει νικητής όπως και άλλες φόρες στο παρελθόν

Στηρίξτε το σωματείο μας τον ΣΕΗΕΑ. Είναι από τα λίγα σωματεία που στηρίζουν  τον συνάδελφο και πρέπει σε κάθε κάλεσμα να δίνετε  το παρών γιατί μόνο το Δ Σ δεν μπορεί να κάνει τίποτα δεν έχουμε μαγικό ραβδί. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Τελειώνοντας συνάδελφοι θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την συνεργασία που είχα μαζί σας ιδιαίτερα την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ!

Όπως καταλάβατε είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι στο βήμα αυτό έφτασε και για μένα το πλήρωμα του χρόνου.

Από καρδιάς σας ευχαριστώ όλους σας εύχομαι τα καλύτερα και σας δίνω το λόγο μου ότι σε κάθε αγώνα του κλάδου θα είμαι διπλά σας

                            Σας ευχαριστώ

 

© 2018 www.sehea.gr